MADE IN BARLAD

Scris de admin

August 19, 2022

In perioada vacantei de vara ne-am reintalnit cu Neculai Postolachi, un alt fost international  barladean care cu o carisma deosebita a raspuns intrebarilor noastre.

RBJ: Care sunt primele amintiri din sportul cu balonul oval si care a fost primul antrenor?

Neculai Postolachi: Primul antrenor a fost Viorel Calin.In anul 1966 pe timpul in care eram elev la  Scoala Profesionala Barlad am participat la un concurs de atletism si astfel am ajuns sa practic un sport. Imi placea sa ma uit la rugby din tribuna si intr-o zi am fost invitat de Viorel Calin sa particip la un antrenament. Am sarit gardul si am ramas pentru totdeauna la rugby.

RBJ: Ce inseamna rugbyul pentru dumneavoastra?

Neculai Postolachi: Totul!!! M-a realizat ca om, m-a educat, datorita rugbyului am supravietuit si la Revolutia din 1989 unde era sa mor de doua, trei ori.

RBJ: Daca ar fi sa multumiti cuiva,cine ar fi acela?

Neculai Postolachi: Celor doi antrenori barladeni Viorel Calin si Mircea Paiu. Port un respect deosebit si celui care mi-a fost antrenor zece ani la clubul Steaua, Colonelul Cosmanescu,

RBJ: O amintire comica pe care o aveti din activitatea dumneavoastra?

Neculai Postolachi: In 1968 la prima deplasare in Franta , obisnuit fiind sa beau un pahar de vin pentru ca la noi la tara era vin din belsug am solicitat gazdelor dimineata o sticla pentru masa noastra. Antrenorul Cosmanescu mi-a adus aminte ca sunt soldat si nu am voie sa servesc bauturi alcoolice . I-am raspuns ca daca beau un pahar de vin sunt mai puternic iar el a cedat si a cerut gazdelor noastre o sticla de vin. Raspunsul a fost : daca sportivii beau un pahar de vin inseamna ca sunt francezi si nu romani.

RBJ: Ce sfaturi ati da unui copil care vine la rugby?

Neculai Postolachi: Sa nu cedeze niciodata . Chiar daca e un sport mai aprig acesta il va educa pentru viata . Sigur !!! Sigur il va forma pentru viata chiar daca nu face performanta . Amandoi copiii mei au facut rugby la Steaua fara a face performanta dar mi-am dorit sa se formeze ca indivizi.

RBJ: Un mesaj pentru copii din clubul nostru.

Neculai Postolachi: Sa invete bine! Sa practice cu pasiune acest sport pentru ca ii va educa, jocul de rugby este creator,formator de caractere si nu are cum sa dea gres.Daca joci rugby nu stii cum sa cedezi pentru ca nu e in caracterul unui jucator de rugby sa planga.Ai cazut jos !! Te ridici!!! De cate ori ai cazut?  Te ridici pentru ca e nevoie de tine nu stai sa te tavalesti pe jos!! Rugbyul te invata ceva minunat: sa te sacrifici pentru colegul tau!!!!! Intr- o fractiune de secunda tu trebuie sa decizi pentru urmatorul, ma sacrific eu ca sa-i creez colegului meu posibilitatea cea mai favorabila de a avansa. In nici o alta disciplina sportiva nu veti gasi acest principiu.

Neculai Postolachi s-a nascut in judetul Vaslui , comuna Sarbi in anul 1949. A adunat 29 de selectii in echipa Romaniei in perioada 1969 -1981 jucand preponderent pe postul de linia II si aripa de gramada, iar din anul 1975 este Maestrul Emerit al Sportului.

Alte noutăți…

VULTURI PE CULMI!

Anul  2023 aduce in vitrina rugbyului barladean  trei medalii la nivel de juniori : Locul II Under 15, Locul I Under...

MADE IN BARLAD

  Debutam in 2023 cu seria de interviuri denumita "Made in Barlad" avandu-l ca invitat pe Sandu Ciorascu. Sosit...

COMPLETEAZA FORMULARUL 230 !

Va invitam sa sprijiniti proiectele de dezvoltare ale asociatiei noastre completand formularul 230 pe  anul 2022...

0 Comments