MADE IN BARLAD

Scris de admin

November 24, 2022

Continuam seria interviurilor cu fosti internationali barladeni pentru a aduce aproape de copiii nostri modele autentice de urmat.Astazi , Petrica Motrescu.

RBJ:Care sunt primele amintiri din sportul cu balonul oval si care a fost primul antrenor?

Petrica Motrescu: Am inceput rugbyul la Barlad! Ca toti copiii de altfel am practicat fotbal la Rulmentul Barlad dar pentru ca eram elev la Colegiul Codreanu si pentru ca invatam dimineata nu mai puteam sa merg la antrenamente iar vecinul si colegul meu Mihai Bucos a folosit momentul acesta si m-a luat la antrenamentee echipei de rugby.Primul antrenor a fost Viorel Calin care dupa participarea de turneul national de juniori de la Bucuresti m-a cooptat in echipa de seniori alaturi de Chirita ( fost antrenor si jucator la Timisoara) si am participat la primul cantonament in calitate de senior la Predeal.

RBJ: Ce inseamna rugbyul pentru dumneavoastra?

Petrica Motrescu: Pentru mine insemamna aproate totul. Te ajuta foarte mult,e loc pentru fiecare si la rugby toti sunt egali.

RBJ: O amintire pe care o aveti din activitatea dumneavoastra!

Amintirile sunt foarte multe!Nu o sa pot uita niciodata cum am castigat meciul cu Franta de la Bucuresti , cand am fost condusi cu 12-0 si am castigat cu 15-12! Imi amintesc cu placere turneul din Noua Zeelanda unde am jucat cu celebri jucatori allblacks care au reprezentat modele si pentru mine.Amintiri la fel de placute am si din Italia unde am jucat si antrenat 12 ani si unde am infiintat si un club si l-am dezvoltat asa cum am vazut eu in activitatea mea sportiva!

RBJ: Ce sfaturi ati da unui copil care vine la rugby!

Petrica Motrescu:Sa munceasca pentru visul sau! Sa stie ca in rugby te poti baza pe colegul tau pentru ca acesta nu te tradeaza.Spiritul de camaraderie,de prietenie si de echipa este mult mai pronuntat in rugby decat in orice alta disciplina sportiva  si tocmai de aceea ii invit sa practice rugby.

RBJ: Un mesaj pentru copiii clubului nostru!

Petrica Motrescu: Sa se antreneze , sa lupte sa fie cei mai buni dar sa nu faca un scop din asta si sa duca mai departe numele rugbylui barladean!

Petrica Motrescu s-a nascut in data de 24.05.1951 la Barlad . A adunat 34 de selectii in echipa nationala a Romaniei unde a jucat preponderent pe postul de aripa in perioada 1972-1980. Este Maestru Emerit al Sportului din 1977.

Alte noutăți…

VULTURI PE CULMI!

Anul  2023 aduce in vitrina rugbyului barladean  trei medalii la nivel de juniori : Locul II Under 15, Locul I Under...

MADE IN BARLAD

  Debutam in 2023 cu seria de interviuri denumita "Made in Barlad" avandu-l ca invitat pe Sandu Ciorascu. Sosit...

COMPLETEAZA FORMULARUL 230 !

Va invitam sa sprijiniti proiectele de dezvoltare ale asociatiei noastre completand formularul 230 pe  anul 2022...

0 Comments